Rüzgâr Adam eğitici ders içerikleriyle 15 Haziran Dünya Rüzgâr Günü’nde yayın hayatına başladı. Ders içeriklerini etaplar halinde yayınlayacak olan Rüzgar Adam’da ilk etapta atmosfer ve işleyişi, rüzgar ve oluşumu, rüzgar ölçümleri, rüzgar enerji santrallerinde proje geliştirme süreçleri, enerji analizleri, micrositing süreçleri, hukuksal süreçler ve izin süreçleri, imar planları, şalt merkezinde bulunan elektriksel devre elemanları, enerji nakil hatları, proaktif bakım ve bakım sözleşmeleri, GWO eğitimi ve KKD’ler, jeneratör çeşitleri ve rüzgar türbini çeşitleri, RES’lerde gürültü ölçümleri ve yangınla mücadele, hibrit teknolojilerde biyoenerji, küresel iklim politikaları ve RES’lerde kadınların yeri gibi konulara değinildi.
Yakın zamanda ücretsiz bir şekilde çevrimiçi olarak yayınlanan ve basılı hali meslek liseleri ve üniversitelere dağıtımı yapılan A’dan Z’ye Rüzgâr Santrali isimli kitapta geçen temel konuların 3 farklı kısma bölündüğü Rüzgâr Adam’da 2. etap içeriklerinde kapsamlı bir şekilde rüzgâr türbini bileşenlerine ve rüzgâr türbinlerinde bakım gibi konulara değinilmesi planlanıyor ve derslerin çekim işlemleri son sürat devam etmektedir.
Eğitici videoların yanı sıra sektörün önde gelen yöneticileriyle söyleyişiler, rüzgâr enerjisi sektöründe yatırımı bulunan yatırımcılarla sohbet ve sahada yapılacak vlog çekimleri de paylaşıma sunulacak.
Öğrencilerin rüzgâr enerjisi sektörüne oryan tasyonunun ve pratik eğitimlerinin mezuniyet öncesi başlatılıp bu sektöre adım atmalarının kolaylaştırılabilmesi için, yapılan tüm çalışmalara ek olarak Çeşme Rüzgâr Enerji Santrali’nde bir eğitim çatısı oluşturma çalışma arına başlandı. Bu kapsamda öğrencilerin kullanımına; tırmanma, kurtarma platformları, rüzgâr ölçümlerinin nasıl yapıldığının anlaşılabilmesi için bir rüzgâr ölçüm direği, âtıl durumda olan bir türbine ait türbin parçaları kullanıma sunulacak olup, eğitime katılan kişilerin kendilerini rüzgâr türbini içerisinde hissetmelerinin sağlanması hedefleniyor.
Rüzgâr Adam, bünyesinde her zaman staj yerlere yer vermekte olup Temmuz dönemi yeni stajyerler öğrencilerin staj süreçleri de başladı. Stajyerler ofis ortamında izin süreçleri, rüzgâr ölçümleri, projelendirme safahatları ve alınan izinler hakkında teorik bilgi sahibi olup, daha sonrasında Rüzgâr Enerjisi projelerinde kullanılan ve çok büyük öneme sahip olan WindPro programında birer proje geliştirip sonrasında bu projenin sunumunu yapı yorlar. Ek olarak tüm stajyerler fiziksel olarak bir rüzgâr enerjisi santralinde bulunup, şalt merkezini, enerji nakil hattını ve türbinleri görüp tanıma, türbinde çalışırken kullanılması zorunlu olan kişisel koruyucu donanımları tecrübe etme ve sektör paydaşlarıyla tanışma şansına sahip oluyor.
Rüzgâr Adam’ın eğitim içeriklerine www.ruzgaradam.org ve YouTube üzerin den erişim sağlanabiliyor. Merak edilen tüm sorular da info@ruzgaradam.org e-posta adresi üzerinden iletilebilir.