Akyapak Makine, yenilikçi teknolojisi ile geliştirdiği ve ürün gamına yeni eklediği köprü tipi CNC Gantry frezeleme makinesini ARTOS ismi ile pazara sunuyor. Yeni ürününü; X ve Y eksenlerindeki hassas pozisyonlama kabiliyeti, hızlı ve otomatik takım değiştirme özelliği ile muadillerinden bir adım öne çıkaran Akyapak, müşterilerine malzeme yüzeyini çok çeşitli takımlarla işleyebilme kabiliyeti kazandırıyor.
Teknoloji ve Ar- Ge kapasitelerini arttırarak rekabet üstünlüğü sağlamaya devam ede ceklerini söyleyen Akyapak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, tüm bu ola ğandışı sürece rağmen Akyapak Makine’nin daha fazla katma değerli üretim ve ihracat hedefini koruduğunu belirtti. Müşterilerinin üretimlerine katma değer sağlayacak yüksek teknolojili çözümler sunmaya odak landıklarını ifade eden Levent Akyapak, ge çen yıl devreye alınan ilave tesis yatırımı ile üretim kapasitesinde artışa geçerken, aynı zamanda Ar-Ge faaliyetleri ile ürün gamını da çeşitlendirdiklerini aktardı. Bu bağlamda, ürün gamına eklenen CNC Gantry frezeleme makinesini (köprü tipi) ARTOS ismi ile pa zara sunduklarını belirten Akyapak, “Ağır iş leme operasyonları düşünülerek tasarlanan ARTOS, X ve Y eksenlerindeki hassas pozisyonlama kabiliyeti, hızlı ve otomatik takım değiştirme özelliği ile bu klasmanda yer alan modellerle kıyaslandığında öne
çıkıyor. Bu makine, monoblok gövde tasarımı sayesinde
yüksek stabilite, rijitlik ve hassasiyete sahip. Yüksek hassasiyetli köprü tipi CNC portal freze modeli ARTOS; malzeme yüzeyini çok çeşitli takımlarla işleyebilme kabiliyetine sa
hip. Delik delme, frezeleme, kılavuz çekme, derin delik delme, yüzey ve uç frezeleme gibi işlemleri; yüksek kaliteli doğrusal rulman ve kızaklar, ön yüklemeli servo motorlar ve güç aktarma elemanları gibi üst düzey ürünlerle tamamlayan yeni modelimiz üretim verimliliğinizi arttıracak” şeklinde konuştu.
Akyapak USA ve Akyapak Russia ile yerinde çözüm sağlıyor
Yıllık ortalama bin 500 adet makine üretimi ne imza attıklarını belirten Levent Akyapak, üretimin yüzde 80’nini 6 kıtada 112 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. İhracat performans larının yanı sıra iç piyasada özellikle bükme gruplarıyla yüzde 35’lik pazar payına sahip olduklarını ifade eden Akyapak, Ar-Ge Merkezi faaliyetlerinde 2019 yılı içerisinde Türk patent tarafından tescil edilen 4 patenti ile en fazla patent alan 40 firma arasın aldıklarına da değindi. Ar-Ge çalışmalarıyla sektörde ilklere imza attıklarını dile getiren Levent Akyapak, “Ürün gamımızdaki bombe presleri, kaynak çözümleri ve oxy-plazma kesim makineleri ile yurt içi ve yurt dışında otomotivden savunma sanayiine kadar pekçok sektöre ürün ve hizmet sunuyoruz” dedi. Hindistan ve Avustralya’ya anahtar teslim projeleriyle dikkati çeken Akyapak Makine, bugün faaliyetlerini 32 bin metrekarelik ka-
palı alanda sürdürüyor. Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üç lokasyonda üretimini sürdüren firma, geçen yıl devreye alınan 8 bin 100 metrekarelik ilave tesis yatırımı ile üretim kapasitesinde artışa geçti. Ak-yapak Makine, Amerika ve Rusya’da satış ve servis hizmetlerini yerinde sunabilmek amacıyla açtığı Akyapak USA ve AkyapakRussia yapılanmalarıyla bayi ve müşterilerine hızlı çözüm sağlıyor.
Özel üretim makineler dünyanın dört bir yanında çalışıyor. Pandemi sürecinde bayi ve müşterilerinin beklentilerini karşılayacak teknolojik altyapıya yatırım yapmanın faydasını gördüklerini belirten Levent Akyapak, müşteri beklentilerindeki hızlı değişime yenilikçi Ar-Ge departmanıyla cevap verdiklerini kaydetti. Ar-Ge üretim ve satış tecrübeleriyle sektörde, bayi ve müşterilerine daima güven sunduklarını paylaşan Akyapak, imal ettikleri özel makinelerin dünyanın dört bir yanında Akyapak Makine güvencesiyle çalıştığı söyledi. Proje bazlı sipariş ve üretim yönetimi üzerine konuşan Akyapak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her bir özel sipariş bizim için yeni bir ürün demek.
Elbette ki daha önce ürettiğimiz ürünlerle kesişim noktaları olsa da proje tipi üretim inovasyon kültürü gerektiriyor. Bu yeniliği elde etmek için özel bir çaba gerekiyor. Dünyada
her büyüklükteki üretici firma, faaliyet alanı ister savunma ister petrol ve gaz, isterse çelik konstrüksiyon üretimi olsun, üretimlerinde entegrasyon istiyor. Biz de sektördeki tecrübe ve yenilikçi yaklaşımlarımızla bu beklentilere cevap veriyoruz. Yapısal çelik işleme hatlarımıza çift şerit testere entegrasyonu ve özelleştirilebilen hat yerleşim uygulaması şeklinde projelendirdiğimiz delik delme hatlarımızın yakın zamanda sevkiyatını gerçekleştirdik.”
Uzaktan görüntülü destek ile dijital çağa ayak uydurdu. Günümüz pandemi koşullarının; değişime hızlı adapte olan ve dijitale yatırım yapan şirketlerin var olmaya devam edebileceğini gösterdiğini söyleyen Levent Akyapak, şirket olarak bu süreci Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşmeye verdikleri önem sayesinde başarılı geçirdiklerini aktardı. Akyapak, “Müşteri ve bayilerimize uzaktan görüntülü destek ile satış ve satış sonrası hizmetlerini aksatmadan vermeye devam ettik. Teknik servis ekipleri tarafından tespit edilen mekanik ya da yazılımsal bildirimler, özel bir video erişimle yapılan yönlendirmelerle çözülüyor. Kurulum hizmetlerini de uzaktan erişimle sağlayabiliyoruz” dedi.
Özel üretim rüzgar kulesi bükme çözümleri Akyapak geliştirdiği AHS-RK Rüzgar Kulesi Büküm Hattı ile rüzgar enerjisi sektörün özel çözümler sunuyor. 59 yıllık tecrübesi ve birçok ürün grubundaki mühendislik ve üretim uzmanlığı ile Akyapak, bütüncül çözümler sunma noktasında da pazardaki rakiplerinden ayrılıyor. Akyapak yine kendi bünyesinde geliştirdiği ve üretimini yaptığı Kaynak Çözümleri ile Rüzgar Kulesi Büküm Hatları’nı entegre şekilde projelendiriyor. Kolon-Bom sistemleri ve çeviriciler ile birlikte projelendirilebilen Akyapak Rüzgar Kulesi Büküm Hatları sunduğu yüksek hız ve otomasyon ile üretkenliğinizi arttırarak yüksek üretim kapasitesi sağlar.