İş dünyası büyük bir hızla dönüşüyor; Yapay Zekâ Araçları ve Sürdürülebilirlik Atölyesi, geleceğe entegre olmak isteyenleri Şirince’ye davet ediyor. 25-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğimiz, yapay zekâ araçlarıyla dönüşen iş hayatına öncülük edecek herkesi bekliyor.
Hedef Kitle: Yapay zekâ araçlarını sürdürebilirlik bağlamında iş hayatlarına entegre etmek isteyen çalışanlar, yöneticiler, işletmeler ve kurumlar.
Atölye Detayları:
Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang bir yandan müjdeledi bir yandan uyardı, yapay zekânın ‘iPhone anı’ geldi çattı. ChatGPT gibi yapay zekâ araçları hayatın her alanını dönüştürmeye başladığı gibi, iş dünyasını da hızla dönüştürmeye devam ediyor. İş dünyası bu büyük gelişimin eşiğindeyken, erken davranıp çalışma alışkanlıklarına yapay zekâ araçlarını entegre edebilenler bu değişime ortak olacak, eski çalışma alışkanlıklarında mahsur kalanlar ise bu büyük dönüşümü uzaktan izlemek zorunda kalacak.
Ancak iş dünyasındaki hareketlilik bu araçlar ile sınırlı değil. Bir yandan iş dünyası yapay zekâ araçları ile dönüşürken, bir yandan da sürdürebilirlik bilinci yükseliyor. Yapay zekâ araçları çalışmanın şeklini transforme ederken, sürdürebilirlik bilinci de çalışmanın amacına yön veriyor. Uluslararası Sürdürülebilirlik Standartları Kurulu (ISSB), 26 Haziran’da ilk standartları olan IFRSS1 ve IFRSS2’yi yayınladı ve bu, dünya genelinde sermaye piyasalarında sürdürülebilirlikle ilgili açıklamaların yeni bir dönemini başlatıyor. Standartlar, yatırım kararlarını bilgilendirmek için şirketlerin sürdürülebilirlikle ilgili açıklamalarına duyulan güveni artırmaya yardımcı olacak. Bu standartları benimsemek, sürdürülebilirlik raporlamasının ana finansal raporlamalar içindeki önemini ve bağlantısını artıracak önemli bir değişikliği simgeliyor. Peki şirketler bu yeni küresel temel görünümü anlamak ve uyum sağlamak için nasıl etkileşime geçecekler? Dijitalleşme ve yapay zeka tam burada devreye giriyor. Anlamlı bir değişim süreci yaratmak ve yapay zekânın gücüyle sürdürülebilir bir dünya inşa etme niyetiyle düzenlediğimiz etkinliğimizde yapay zekâ araçlarının iş hayatını değiştirmesine hep birlikte öncülük etmek ve bu değişimi yükselen sürdürülebilirlik bilinci ile harmanlayacağımız etkinliğimize sizleri davet etmekten heyecan duyuyoruz. Eğer siz de bu paradigma değişimine seyirci kalmak istemiyor ve sürdürebilirlik kavramlarının entegre edilmesi fikrinden heyecan duyuyorsanız, 25-30 Temmuz tarihli atölyemize davetlisiniz! Peki Arkhe Projesi‘nin Şirince’deki arazisinde düzenleyeceğimiz atölyemizde sizi tam olarak ne bekliyor? Atölyemizde yapay zekâ araçlarını kullanarak her sektörden çalışma alışkanlıklarınızı sürdürebilir bir dünya için dönüştürebilmeyi örnekler eşliğinde ve öncü uzmanlardan öğrenme fırsatı bulacaksınız.
Atölye programımız şöyle:
1.Gün – Eğitmenler:
Kıvanç Kantürk: Yapay zekâ araçlarının iş dünyasındaki yeri: Yapay zekâ araçlarının şahsi asistan olarak kullanılması ve medya yaratımı için yapay zekâ araçlarını kullanma teknikleri
Noyan Alperen İdin: Sürdürülebilir Gelecek İçin Yapay Zekâ Kullanımı: ChatGPT ile Fikir Oluşturmadan, Decktopus AI ile Sunuma (Using AI for Sustainable Future: From Ideation with ChatGPT to Pitch with Decktopus AI)
2. Gün – Eğitmenler:
Uğur Özker: Sürdürülebilir çevre için üretken ve konuşma tabanlı yapay zekâ teknolojileri (Generative & conversational AI technologies for sustainable environments)
3. Gün – Eğitmen:
Aysu Keçeci: Sürdürebilirlik, veri güvenliği, etik ve yapay zekâ araçları
4. Gün – Eğitmen: Selcan Çatal: Yapay zekâ teknolojilerinin iyi uygulamaları sürdürülebilir kalkınma performansına etkileri (Good practices of artificial intelligence technologies and their effects on sustainable development performance)
5. Gün – Eğitmen:
Barış Dinçer: Yüksek Düzeyde İnsan-Makine Etkileşimi ve Uygulamaları, Sibernetik Mantığı ve Yapay Zekâ Uygulamalı Yaklaşım (High-Level Human Machine Interaction and Applications, Cybernetic Logic and AI Applied approach)
Ancak atölyemizde sizi bekleyen tek şey yapay zekâ araçlarını sürdürebilirlik bağlamında nasıl kullanacağınızı öğrenmek değil.
Tutkulu ve hevesli akranlarınız öğrenme deneyiminize eşlik edecekler. Gün içinde güncel yapay zekâ araçlarını öğrendiğiniz insanlar ile akşamları keyifle sohbet edip beş gün onlarla komşu olacaksınız. Bir yandan yapay zekâ ile alışkanlıklarınızı dönüştürürken, bir yandan da yapay zekânın dönüştürücü gücüne meraklı bireylerle tanışacak ve dostluklar kuracaksınız.
Arkhé Projesi’nin huzurlu atmosferi öğrenme deneyiminize ev sahipliği yapacak. Daha konforlu bir beş gün için Kayserkaya Dağ Evleri’nde, maceralı bir beş gün için ise Arkhé Projesi’nin arazisindeki çadırlarda konaklamayı seçebilirsiniz. Seçiminiz ne olursa olsun, Şirince’de, günlük hayatın koşuşturmacasından uzakta sizin için önemli olan konulara odaklanma şansına sahip olacaksınız. Yanı başınızda ise dünyanın yedi harikasından biri olan Efes Artemis Tapınağı ve Türkiye’nin önemli antik kalıntılarından Priene antik kenti olacak. Program öncesi veya sonrası çevreye bir göz atmanızı mutlaka öneririz.
Kısacası atölyemizde, benzeri olmayan bir dönüştürücü deneyim yaratmak için ‘networking’ ve ‘retreat’ kavramlarını birleştiriyoruz. Atölyemizden ayrılırken hem yapay zekâ araçlarını yüksek verimlilikle sürdürebilir bir dünya için kullanan hem yeni insanlar tanımış hem de dinlenmiş biri olacaksınız. Deneyiminizi daha derinleştirmek için iş arkadaşlarınız veya çalışanlarınız ile birlikte atölyemize katılabilirsiniz. Grup veya kurumsal başvurularınız için lütfen bizimle iletişime geçin. Yapay zekâ araçlarının iş dünyasının dönüştürmesine seyirci kalmayın. 25-30 Temmuz
tarihlerinde Uygulamalı Atölyede bize katılın ve siz de kendinizi yapay zekâ araçları ile sürdürebilir bir dünya için dönüştürün!