Pomega Enerji’den iş geliştirme ve satış bölümlerine iki üst düzey atama

Editör
Pomega Enerji’den iş geliştirme ve satış bölümlerine iki üst düzey atama

Enerji depolama sektörüne öncülük eden şirketlerden Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, deneyimli isimlerle organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla iki atamanın gerçekleştirildiği Pomega’da, İş Geliştirme ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Saim Hacıağaoğlu getirilirken Hakan Öztürk de Enerji Üretim Projeleri Satış Takım Lideri olarak görevlendirildi.

Saim Hacıağaoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla Pomega’daki yeni görevine başlayan Saim Hacıağaoğlu, son olarak Siemens Türkiye Akıllı Altyapılar Dağıtım Sistemleri bölümünde Küresel Pazarlar Satış Liderliği’ni üstlendi. 2007-2016 yılları arasında farklı tarihlerde Siemens, ABB, Alce gibi enerji şirketlerinde farklı rollerde çalışan Hacıağaoğlu, Pomega’da İş Geliştirme ve Satış Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı rolünü üstlenecek.

Anadolu Üniversitesi Fizik ve Turgut Özal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Hakan Öztürk, Pomega’ya katılmadan önce Siemens Türkiye’de Satış Yöneticisi olarak görev yaptı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri ve Enerji Yönetimi alanında master yapan Öztürk, 2014-2020 yılları arasında Solarus, Akmeşe, Asunim ve Alman Kaco New Energy GmBH şirketlerinde teknik proje satış mühendisi, proje geliştirme yöneticisi ve elektrik elektronik mühendisi olarak görev yaptı.

‘Lityum-Demir-Fosfat’ teknolojisinin kullanılacağı fabrika 2023’te faaliyete geçiyor

Organizasyon yapısını güçlendirmeye devam eden Pomega Enerji Depolama Teknolojileri’nin dünya çapında kanıtlanmış ‘Lityum-Demir-Fosfat’ teknolojisiyle pil hücresi ve enerji depolama sistemleri üretimi yapacağı fabrikasının ilk fazı 2023’ün ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. Diğer fazların da tamamlanmasıyla 3 yıl içerisinde 2.250 MWh kapasiteye ulaşacak tesis, Türkiye’nin ilk özel sektör sermayeli lityum-iyon pil hücresi fabrikası olma özelliği taşıyor. İlk fazının devreye alınmasıyla 250, diğer fazların devreye alınmasıyla da toplam 600 kişilik ek istihdam sağlayacak olan fabrika, “sıfır-atık” prensibiyle inşa ediliyor.

Bu Makaleyi Paylaş
By Editör
Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.
Yorum Yap